Social Icons

Pages

Featured Posts

Sunday, 9 December 2012

«Menarik!» Samsung Memperkenalkan Telefon Berskrin Fleksibel ?

Assalamualaikum ..
Tak jawab dosa haaa . Hee maaflah korang , CJ tak update sangat blog masa cuti ni sebab takde perkara sangat yang nak dikongsikan hehe . CJ kongsi perkara menarik je lah dengan korang semua ni ye . Berita ni dah lama and CJ baru teringat nak update pasal ni ngan korang . Samsung akan memperkenalkan telefon bimbit berskrin fleksibel tau ! Err , fleksibel pun tak tahu ? Erm macam kertas la boleh lipat-2 hee . Haa tak faham lagi ? Slow -,- . Nak gambar kasi tunjuk .


Bukan Samsung je tau . Nokia pun sama ! Jom baca entri ni sepenuhnya !
Hewhew .. Macam hebat je kan benda ni . Double wow gitu hehe . Henset yang keras macam batu diorang boleh buat lentur macam kertas ? Hm teknologi-2 .. Silap-2 masa depan nanti henset sama besar je dengan taik telinga haha . Senang sumbat terus dalam telinga kan kan kan hahaha . Okay mengarut . Jom tengok henset yang berkonsep sama keluaran Nokia .


Hehe mesti korang cakap yang Samsung punya lagi lawa kan ? Haha bagi CJ memang Samsung punya lagi lawa pun hehe . Hmm sebenarnya tak best jugak teknologi canggih ni , sebab canggih la tahap dewa sekalipun , kita tetap kena charge gadget tu kan haha . Ciptalah yang tak payah charge , kan senang nak guna all the time hehe . Hm CJ taknak explain pasal teknologi ni , AMOLED apa semua . Kalau korang nak tahu , tanya Datuk Sri Google bin Tun Yahoo! . Okey ? Chill , bubye :)
Nak tahu lagi ? Klik Sini !

Thursday, 6 December 2012

«Personal!» Menonton Filem di Masa Cuti !

Assalamualaikum ..
Musim cuti yang teramatlah boring ni , korang buat apa ? CJ sampai taktahu nak buat apa . What , ulangkaji ? Please lah , takkan lah kita nak study je all the time ? Rehatkan lah sikit minda dan otak kita ni hehe . CJ kat rumah memang tak study la , tusyen tu pergi la jugak hehe . Tahu tak apa CJ buat ? Watching movies lah ! Hehe dah banyaaakkk movie yang CJ tengok . So entri kali ni CJ nak kongsi antara 10 filem yang best lah . CJ susun ikut ranking okay ? Descending order , semakin ke bawah semakin best , bagi CJ lah okay hehe . Filem ke :
¤10 - Hantu Gengster
Filem apa yang ke-9 hingga tangga pertama ? Jom baca entri ni sepenuhnya !
  ¤9 - 8 Jam
¤8 - Ted

¤7 - Lagenda Budak Setan 2 "Katerina"

¤6 - Pe3

¤5 - Aku Terima Nikahnya

¤4 - The Amazing Spiderman

¤3 - Batman The Dark Night Rises

¤2 - In Time

¤1 - Istanbul Aku Datang


Hehe itu sebahagian sahaja daripada filem-filem yang CJ sempat tengok setakat ni hehe . Cuti kan panjang lagi ? So , banyak lagi la filem yang akan CJ tonton nanti , yeahh !

Nak tahu lagi ? Klik Sini !

Tuesday, 4 December 2012

«Menarik!» HandMade Teddy Bear !

Assalamualaikum ..
Hehe entri kali ni maybe kaum Hawa je yang suka . Tapi kalau ada kaum Adam yang suka pun CJ takde nak kisahnya haha . Korang suka teddy bear tak ? CJ ada teddy bear ! *malu+bangga+happy . Hehe tu pun si dia yang bagi ehem-2 . Kahkah . Okey cukup di situ . Teddy bear sekarang ni mahal-2 kan? Kalau kat Parkway tu agak mahal lah jugak kan walaupun mendanya kecik je hehe . So , apa kata kita buat sendiri ? Alaah senang and budget pun rendah je hehe . Takkan korang taknak kot buat teddy bear sendiri yang macam ni ?

Hehe nak kan kan kan ? Jom baca entri ni sepenuhnya ! First sekali , korang kena ada alat-2 ni ,

Pergi sediakan alatan kat atas ni dulu . Hee kalau dah ready , jom ke langkah seterusnya . Korang follow je steps kat bawah ni ye . Jangan ada yang tertinggal satu pun !








Dan hasilnya ... Tadaaaaa !

















Hee kira comel lah tu kan . Sekurang-2 nya kita buat sendiri kan ? Hehe . So , jimat la sikit hehe . Boleh la korang follow cara ni untuk bagi sebagai hadiah kat kawan korang ke pakwe/makwe korang ke hehe . Selamat mencuba , bye !

Nak tahu lagi ? Klik Sini !
 

Menarik Lah !





Klik Sini !

Duit Anda !